Вимушені переселенці нагадали про себе пікетом під Кабміном

Неділя, 19 жовтня 2014, 16:18

Кількадесят вимушених переселенців провели під стінами Кабінету міністрів у Києві флеш-моб, вимагаючи ухвалити закон "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".

Як повідомляє Радіо Свобода, пікетувальники намагалися приготувати їжу на вогні, щоб продемонструвати, що з депутатами та чиновниками "каші не звариш".

Демонстранти спробували облаштувати спальне місце за допомогою "відписок" від чиновників, які, за словами учасників акції, не хочуть ухвалювати закон, який вирішить їхні проблеми.

Як повідомила правозахисниця, одна з ініціаторів координаційного центру допомоги переселенцям "Восток-SOS" Олександра Дворецька, проект закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" покликаний допомогти переселенцям і був розроблений спільно з волонтерськими ініціативами, але навіть не внесений до порядку денного позачергового засідання Верховної Ради.

"Ми очікуємо, що завтра на засіданні Верховної Ради законопроект №4490а-1 буде внесено на повістку дня та проголосовано. Бо якщо він не буде проголосований завтра, то це означає, що наступна Рада його вже не буде бачити і нам знову доведеться переконувати когось, що його треба подавати, реєструвати, розглядати.  Ми розуміємо, що тоді у формування бюджету на 2015-го року проблеми переселенців не увійдуть", – наголошує Дворецька.

За даними Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення АТО та тимчасово окупованої території, на сьогодні загальна кількість внутрішньо переміщених осіб становить 419 тисяч 630 осіб. Однак у прес-центрі "Восток-SOS" наголошують, що єдиної статистики з цього питання немає, і ніхто її не веде, тож насправді ця цифра в рази більша, адже є велика кількість переселенців, які їдуть і ніде не реєструються.

Як зазначають самі учасники акції, людям, які покинули усе, "немає де жити, багато хто досі мешкає в ангарах, які не обігріваються".

Джерело відео – Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...