Швеція підтвердила: іноземна військова підводна діяльність біля Стокгольмського архіпелага є

Неділя, 19 жовтня 2014, 21:20

В оборонному відомстві Швеції підтвердили можливість іноземної військової підводної діяльності в районі Стокгольмського архіпелагу.

Як повідомив екс-глава МЗС Швеції Карл Більдт у своєму Твіттері, про це стало відомо 19 жовтня в ході прес-конференції представників Міноборони Швеції.

Як повідомив у своєму Твіттері Андрерс Ослунд,  у Міноборони Швеції заявили: "У нас є достовірна інформація про зовнішню діяльність у територіальних водах Швеції".

"Ми спостерігаємо протягом тривалого часу, операція триватиме", - зазначив представник Міноборони.

Разом з тим у відомстві заявили, що не можуть підтвердити інформацію саме про російського підводного човна.

Також збройні сили Швеції опублікували фотографію, яка вказує про підводної діяльності на архіпелазі.

Фото з сайту sverigesradio.se

"Ми не будемо стверджувати походження іноземної підводної діяльності, поки не впевнені в цьому остаточно", - наголошується в повідомленні. При цьому в Міноборони заявили, що мають "три хороших спостереження (докази) іноземної підводної діяльності на архіпелазі з п'ятниці".

Раніше на поточному тижні Стокгольм відвідав підводний човен із голландського флоту - для навчань разом зі шведським флотом.

Разом з тим повідомляється, що у відомстві стежать за "дивним курсом російського танкера NS Concord, який може бути пов'язаний із російською підлодкою". 

Скрін-шот з сайту aprs.fi

Також 19 жовтня за даними ресурсу marinetraffic.com, що відображає переміщення суден, до місця, де була зафіксована підводна діяльність, з Санкт-Петербургу (РФ) вирушило  розвідувалье судно "Профессор Логачев". 

 Скрін-шот з marinetraffic.com

Як відомо, раніше газета Svenska Dagbladet з посиланням на військових заявила, що в районі Стокгольмського архіпелагу шведські військові перехопили сигнал про допомогу російською мовою ймовірно з російського підводного човна, спрямований на одну із станцій в Калінінграді.

У свою чергу в російському Міноборони заявили, що підводні човни ВМФ Росії виконують завдання в акваторіях Світового океану відповідно до плану.

"Ніяких позаштатних і тим більше аварійних ситуацій з російськими військовими кораблями не було і немає", - заявив офіційний представник Міноборони РФ.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування