Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров: стосунки США і Росії досягли дна

Понеділок, 20 жовтня 2014, 11:18

Глава МЗС РФ Сергій Лавров не згоден, що відносини Москви і Вашингтона в даний період можна охарактеризувати, як "холодну війну".

Про це він заявив в понеділок в Москві, повідомляє "Інтерфакс".

"Звичайно, це не "холодна війна". Правильніше задаватися питанням, куди ці відносини йдуть? Ви знаєте, вони вже вниз пішли досить далеко і глибоко. Я дуже сподіваюся, що це зниження рівня взаємодії досягло якогось дна, принаймні, поки рух йде без подальших спадів, але і без будь-яких спроб підняти ці відносини", – сказав Лавров.

За його словами, часті зустрічі на рівні глав зовнішньополітичних відомств Росії та США свідчать про розуміння Вашингтоном "ненормальності" у відносинах між країнами.

Агентство відзначає, що зустріч Лаврова з держсекретарем США Джоном Керрі минулого тижня в Парижі була тринадцятою за цей рік.

Він також заявив, що Москва не буде переривати відносини з Вашингтоном, необхідні для вирішення багатьох світових проблем.

"Росія не збирається вставати в позу ображеного, стріляти собі в ногу, підривати якісь завдання, від яких залежить безпека в світі – ті ж проблеми нерозповсюдження зброї масового знищення та багато іншого"​​, – сказав Лавров.

Як відомо, раніше Лавров також заявив, що Росія не збирається виконувати вимоги Заходу для зняття санкцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування