Держдума РФ збирається ввести штрафи за "бандерівську символіку"

Понеділок, 20 жовтня 2014, 17:49

Держдума РФ на цьому тижні може завершити роботу над законопроектом, який вводить відповідальність за публічне демонстрування атрибутики або символіки організацій, які співпрацювали з фашистами, до яких в Росії відносять і низку українських націоналістичних організацій.

Про це повідомив автор цієї законодавчої ініціативи віце-спікер Держдуми від "Єдиної Росії" Сергій Железняк, передає російський "Інтерфакс".

"Рада Держдуми прийняла рішення розглянути 21 жовтня в другому читанні законопроект. Розраховуємо, він буде схвалений палатою, і сподіваємося, що в середу законопроект буде розглянутий і підтриманий в остаточному третьому читанні", - сказав він.

За словами віце-спікера, Держдума РФ "не має права допустити, щоб в Росії і в світі підняли голову неонацисти та організації, які публічно намагаються демонструвати атрибутику або символіку організацій, які співпрацювали з фашистськими організаціями або рухами".

Російський парламентарій висловив думку, що особливої ​​актуальності цей закон отримує зараз у зв'язку з подіями в Україні.

Він повідомив, що найближчим часом Росія запропонує партнерам по ОБСЄ дати офіційну оцінку "відродженню неонацизму" не тільки в Україні, але і в інших країнах Європи.

Єдинорос говорив наступне: "Ми бачимо, як активно брали участь у державному перевороті в Україні організації, які використовують символіку і атрибутику організації українських націоналістів Бандери".

Законопроект, яким вводиться адміністративна відповідальність за використання "бандерівської символіки", був прийнятий Держдумою в першому читанні 20 травня.

У той же час, що саме Железняк вважає "бандерівської символікою", невідомо.

Законопроектом встановлюються штрафи за порушення названих норм: громадян - від 1 тис. До 2,5 тис. рублів (як альтернатива передбачений адміністративний арешт до 15 діб), посадових осіб - від 1 тис. до 5 тис. рублів, юридичних осіб - від 10 тис. до 100 тис. рублів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування