Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В аеропорту Москви загинув голова Total. Через п'яного водія снігоприбиральної машини

Вівторок, 21 жовтня 2014, 09:37

В аеропорту "Внуково" у результаті катастрофи легкомоторного літака загинув голова французького нафтового концерну Total Крістоф де Маржері.

"Сьогодні вночі літак зазнав катастрофи після зіткнення зі снігоприбиральною машиною", - заявила представник аеропорту "Внуково" Олена Крилова, повідомляє Reuters.

"Три члени екіпажу й пасажир загинули. Я можу підтвердити, що даним пасажиром був голова Total де Маржері", - сказала вона.

За фактом катастрофи літака Московське міжрегіональне слідче управління на транспорті Слідчого комітету РФ порушило кримінальну справу – за ч.3 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху й експлуатації судна повітряного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб).

За попередніми даними, 20 жовтня приблизно о 23:57 в аеропорту Внуково-3 при зльоті чотиримісний літак Фалькон-300, який слідував рейсом Москва-Париж, зачепив автомобіль спецтехніки, загорівся і впав на злітно-посадочну смугу, повідомляє СК РФ.

У результаті катастрофи 3 члени екіпажа й пасажир – президент французької компанії "Total" Крістоф де Маржері – загинули, підтверджують у комітеті.

Слідчо-оперативна група здійснює огляд місця події за участю представників МАК, вилучає технічні документи на повітряне судно й проби палива з заправника, допитує в якості свідків співробітники аеропорту Внуково.

"У числі пріоритетних версій того, що трапилося, слідство розглядає помилку диспетчерів і дії водія снігоприбиральної машини. Крім того, також будуть перевірені версії несприятливих погодних умов і помилки пілотування", - говориться в повідомленні СК РФ.

"На даний час уже встановлено, що водій снігоприбиральної машини перебував у стані алкогольного сп'яніння. Крім того, можливо, буде ухвалене рішення про відсторонення ряду співробітників аеропорту від виконання обов'язків на період розслідування кримінальної справи", - додається у ньому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...