Міліція буде прослуховувати кандидатів, які підкуповують виборців

Вівторок, 21 жовтня 2014, 16:47

Міліція отримала правові підстави прослуховувати телефони та стежити за кандидатами у народні депутати, підозрюваними у підкупі виборців.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на брифінгу у вівторок, передає "Укрінформ".

"Злочини, пов'язані з порушенням виборчих прав, з набуттям чинності закону (про посилення відповідальності за підкуп виборців) переходять у розряд важких. Це означає, що правоохоронці тепер можуть застосовувати увесь комплекс оперативних заходів, зокрема, з дозволу суду вести прослуховування, стеження тощо", – сказав Геращенко.

Він додав, що станом на 21 жовтня відкрито 178 кримінальних проваджень за порушення виборчого законодавства, з них 71 пов'язане з підкупом виборців.

"Поки що нікому не оголошено про підозру, але завдання стоїть таке: по кожному випадку довести справу до суду,щоб було призначено покарання тим,хто роздає продуктові пайки, каструлі, тортики, організовує безкоштовний проїзд", – сказав Геращенко.

Він нагадав про таку новацію як уведення кримінальної відповідальності також для виборців, які погоджуються продати свій голос. Цих громадян, за словами радника, очікує штраф до 5100 грн або виправні роботи.

Як відомо, 14 жовтня Рада посилила відповідальність за підкуп виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...