Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала за підозрою в замаху на соратника Яценюка уродженця Росії

Вівторок, 21 жовтня 2014, 18:54

СБУ затримала уродженця Росії за підозрою в замаху на кандидата в народні депутати Володимира Борисенка.

Про це сказав голова СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю телеканалу ТВi, передають Українські новини.

"На завтра ми зможемо доповісти більше, а саме, хто з громадян іноземної держави, уродженець міста Курськ (Росія), нами вже затриманий, і кого ми допитуємо у зв'язку із ситуацією в Борисполі", - сказав він.

Наливайченко зазначив, що у вівторок надасть президентові звіт про пророблену роботу з розслідування цього злочину.

"Ми зробимо доповідь Президенту й розповімо все: і скільки похвилинно кандидат ходив по подвір'ю разом з одним із підозрюваних, колишнім спортсменом, і про що вони говорили, і що нам повідомили свідки", - підкреслив голова СБУ.

Він також зазначив, що кандидату пощастило, що він і його собака практично не постраждали в результаті замаху, тому що вибуховий пристрій спрацював за дверима в той момент, коли Борисенко був у будинку.

Голова СБУ повідомив, що за час виборчої кампанії це вже третій випадок, коли для замаху на кандидата в депутати використовується вибухівка.

Водночас, як сказано у повідомленні на сайті "Народного фронту", Арсеній Яценюк вважає замах на життя Борисенка пов`язаним виключно з політичною діяльністю.

Він повідомив, що 20 жовтня зустрічався із Володимиром Борисенком в аеропорту "Бориспіль" перед відльотом  до Львова.

"Ми розсталися з ним за півгодини перед тим, як на нього здійснили замах", - заявив Яценюк журналістам у Львові у вівторок, 21 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування