З Росії на Донбас активно перекидають військових і техніку - Тимчук

Середа, 22 жовтня 2014, 09:20

Із Росії на територію Донбасу знову активно перекидають військових, озброєння й військову техніки для поповнення угруповань бойовиків.

Такі дані групи "Інформаційний спротив" повідомляє Дмитро Тимчук вранці 22 жовтня.

"Активізувався процес перекидання з Росії на територію Донбасу особового складу, озброєння й військової техніки для поповнення угруповань російсько-терористичних військ", - пише він.

"Зокрема, увечері 21 жовтня в н.п. Амвросіївка з території Росії прибула колона військової техніки й до 500 осіб у військовій формі російського зразка без розпізнавальних знаків. У складі колони – автотранспорт, а також близько 50 танків і БТР", - повідомляє Тимчук.

"Частина колони залишилася в даному населеному пункті, частина (близько 300 осіб і 30 одиниць техніки) попрямувала в бік н.п. Комсомольське", - додає він.

Також, за даними ІС, відзначається поповнення особовим складом і озброєннями, в основному артилерією, угруповань, які діють на Волновахському напрямку.

"Налагоджено систему прямого постачання угруповань бойовиків, які діють у районі Дебальцевого, озброєннями, боєприпасами, пально-мастильними матеріалами, медикаментами й продовольством із Росії. Раніше розподілом ресурсів для даних угруповань займалося керівництво "ДНР", - повідомляє Тимчук.

"Відзначається різке збільшення кількості танкових екіпажів із числа бойовиків з Донбасу, які проходять підготовку на базі навчального табору в районі Ростова-на-Дону (Росія)", - додає він.

Дещо раніше в середу Тимчук повідомив, що "у Донецьку знову відзначено появу підрозділів регулярної армії РФ", тоді як раніше російські підрозділи були виведені з міста.

"Зокрема, на даний населений пункт прибутки підрозділу спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ із Омська (Росія) і 331-го парашутно-десантного полку (м. Кострома, РФ). Також російські військовослужбовці несуть службу на одному з блокпостів у районі Спартака", - повідомляє Тимчук.

"Через прикордонний пункт пропуску "Успенка" протягом останніх днів з території Донбасу на територію Росії неодноразово виїжджали автомобільні тягачі, на яких були встановлені макети бронетехніки", - зазначає він.

"Не виключено проведення російсько-терористичними військами операції з уведенню в оману Києва й міжнародних організацій на предмет виведення російських військ із території Донбасу", - пише Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News