Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Восьмеро учасників Євромайдану отримали політичний притулок у Чехії

Середа, 22 жовтня 2014, 15:25

Восьмеро постраждалих внаслідок подій часів Євромайдану отримали політичний притулок у Чехії. 

У постраждалих протестувальників, які зажадали залишитися в Чехії всі бюрократичні процедури забрали кілька місяців, пише Deutsche welle.

Серед них двоє неповнолітніх, двоє хлопчиків віком 13 і 16 років. Вони постраждали на Майдані. Стан обох був дуже тяжкий. У підсумку вони вижили, але молодший втратив зір, а старший - ногу.

Загалом чеські шпиталі прийняли 41 потерпілого внаслідок насильства під час Євромайдану.

У міністерстві внутрішніх справ Чехії пояснили, що мали справу з безпрецедентним випадком, коли заявники не мусили доводити, що зазнавали переслідувань на батьківщині через очевидність доказів.

Окрім того, дехто з прохачів отримав статус політичного втікача й тому, що просто не має, куди повертатися, адже домівку на Донбасі було знищено внаслідок бойових дій.

Житлове питання їм доводиться вирішувати й у Чехії. У цьому вчорашнім активістам Євромайдану активно допомагають волонтери та різноманітні благодійні організації Чехії, серед яких і "Прага" Світлани Порше.

У підсумку двом сім'ям помешкання надала мерія Праги, решта отримають помешкання в містах Північної Моравії, мери яких виявили солідарність з українцями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування