Військова прокуратура виявила нестачу мільйонів патронів

Середа, 22 жовтня 2014, 16:16

Головна військова прокуратура виявила нестачу мільйонів набоїв до стрілецької зброї.

Про це у середу повідомляє прес-служба ГПУ.

В результаті перевірки встановлено, що внаслідок недбалого ставлення колишніх високопосадовців Міністерства оборони з 2000 року по теперішній час у ДП "Спеціалізований морський порт "Октябрськ" (Миколаївська область) без належного обліку, охорони та режиму зберігалося 50 мільйонів набоїв калібру 7,62.

Ці набої за договором комісії з державною компанією "Укрспецекспорт" призначалися для реалізації в одну із африканських країн, однак, у зв’язку з накладенням ембарго на експорт, реалізовані не були.

У подальшому службові особи Міноборони не вжили необхідних заходів щодо повернення цього державного майна власнику, а всі обліково-звітні документи, що могли свідчити про приналежність боєприпасів до оборонного відомства, були знищені, а самі набої зняті з обліку.

Інвентаризація цих набоїв зафіксувала наявність лише половини з їх первинної кількості. Будь-які дані про місцезнаходження решти набоїв відсутні. Тим самим державі спричинені збитки на суму близько 16 мільйонів гривень.

Крім того, на відкритих майданчиках цього ж морського порту було виявлено ще понад 14 тисяч необлікованих ящиків набоїв різного калібру, які надійшли з військових частин Міністерства оборони у 1992 році, не були реалізовані та за 22 роки зберігання у непристосованих умовах виявилися суттєво пошкодженими.

За вказаним фактом Головна військова прокуратура 21.10.2014 розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу (недбале ставлення до військової служби).

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу слідчого управління Головної військової прокуратури.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...