Контррозвідка СБУ затримала 9 бойовиків "ДНР"

Середа, 22 жовтня 2014, 18:14

Впродовж останніх двох діб у рамках антитерористичної операції контррозвідка СБУ затримала 9 громадян України від 25 до 60 років – бойовиків так званої "ДНР".

Про це повідомляє у середу прес-служба СБУ.

Зазначається, що бойовики брали активну участь в терористичній діяльності незаконних збройних формувань, чергування зі зброєю в руках на блокпостах терористів, зборі розвідданих, бойових діях проти українських військових.

Серед затриманих – громадянин "С", 1974 р.н., колишній співробітник внутрішніх справ України, який ще у квітні ц.р. перейшов на бік терористів та здійснював чергування зі зброєю на блокпостах поблизу м. Слов’янськ.

Колишній міліціонер, використовуючи зв’язки з місцевими "умільцями", налагодив роботу ремонтної майстерні, де його бригада обслуговувала та відновлювала військову техніку бойовиків, яку кидали у бій проти сил АТО.

В ніч на середу біля міста Краматорськ оперативна група контррозвідки затримала громадянина України "В", 1991 р.н., на прізвисько "Вінік".

Встановлено, що 25-річний місцевий мешканець ініціативно вступив до групи бойовика "Єсаула", яка входила до бандитського бандформування "Бабая".

Зловмисник безпосередньо брав участь у захопленні адмінбудівель, збройному патрулюванні на блокпостах "ДНР", а також збирав розвіддані про кількісний склад, автотранспорт, бронетехніку та маршрути переміщень українських військових.

Тією ж опертивною групою затримано громадянина "Б", 1987 р.н., який з серпня ц.р. був "підпільним інформатором" "ДНР" – маскуючись серед мирних мешканців міста Маріуполь, він виконував окремі завдання терористів щодо цілеспрямованого збору інформації про українські сили, озброєння, техніку, артилерійські розрахунки.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News