Під Раду привели опудала кандидатів-корупціонерів - ТОП-10

Четвер, 23 жовтня 2014, 12:44

Активісти з Центру протидії корупції і руху "Чесно" оголосили ТОП-10 кандидатів-мажоритарників, які були помічені у корупційних скандалах.

Як повідомляє "Радіо Свобода", щоб наочно продемонструвати виборцям "загребущі руки", які тягнуться до Верховної Ради, активісти провели театралізоване дійство, під час якого триметрові опудала з масками політиків і з вигуками "Хочу в Раду" намагалися довжелезними ватними руками дістатися стін парламенту.

Зокрема, на опудалах були маски ректора Національної академії правових наук Сергія Ківалова, екс-секретаря Київради Олеся Довгого і "співочого ректора" Михайла Поплавського.

"Багато цих кандидатів втекли з обласних центрів, втекли з Києва в сільські віддалені регіони, щоб задурити і задурманити, а інколи й проплатити виборців, які за них, скоріш за все, проголосують. Ми проти таких дій", - каже директор громадської організації "Центр протидії корупції" Дарина Каленюк.

Небезпечних для виборців кандидатів добирали за двома критеріями, пояснює активістка руху "Чесно" Інна Борзило.

"Перше, це фігуранти антикорупційних розслідувань, а другий критерій – це так звані "голосувальники за диктатуру", - сказала вона.

Всі вони, за словами активістів, повинні потрапити під подвійний контроль виборців.

До першої десятки одіозних кандидатів, які хочуть ухилитися від відповідальності за корупцію, за висновком активістів, входять: Олесь Довгий, Ігор Єремеєв, Ігор Калєтнік, Сергій Ківалов, Сергій Клюєв, Олександр Кузьмук, Михайло Поплавський, Микола Рудьковський, Володимир Литвин та Антон Яценко.

Також активісти оприлюднили додатковий список з-понад 60 корупціонерів-мажоритарників.

Найбільше кандидатів, яких підозрюють у корупції, балотуються у Харківській (9 кандидатів) і Одеській (8 кандидатів) областях. По шість одіозних кандидатів – у Київській та Запорізькій областях, п’ятеро – на Донбасі.

Після акції списки дискредитованих кандидатів разом з активістами й учасниками Автомайдану вирушили у автомобільне турне округами України на Кіровоградщину і Одещину, щоб привернути увагу виборців у регіонах до мажоритарників-корупціонерів і "гречкосіїв", які балотуються у їхніх округах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування