Путін запевняє, що не будуватиме імперію за рахунок України

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 16:08

Росія не прагне відновити свою імперію за рахунок сусідів, але якщо і її інтереси не будуть враховані, то буде важко утримати світовий порядок.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на засіданні дискусійного клубу "Валдай" у п'ятницю.

Путін запевнив, що "Росія не вимагає собі ніякого особливого, виняткового місця в світі".

"Ми не збираємося сколочувати якісь блоки. Не мають під собою підстав і твердження, що Росія намагається відновити якусь свою імперію, робить замах на суверенітет сусідів", - заявив Путін.

Путін заявив, що у світі можуть виникнути нові гострі конфлікти, в які прямо або опосередковано будуть втягнуті світові держави. Особливо, за словами Путіна, це стосується країн, які знаходяться на стику геополітичних інтересів великих держав.

"Україна - один із прикладів такого типу конфліктів, що мають вплив на загальносвітову розстановку сил. І він далеко не останній", - заявив Путін.

Він жорстко звинуватив Захід, і в першу чергу США, в нехтуванні світових правил і міжнародного права, спробі нав'язати світові тільки свої інтереси і навіть підтримці тероризму.

Він поскаржився вчергове на те, що з Росією не стали навіть говорити, коли Україна та ЄС вирішили підписати двосторонню угоду про асоціацію.

У той же час, Путін також вважає винним в дестабілізації України Захід, який, за його словами, довів країну "до державного перевороту" після відмови Януковича підписати асоціацію.

"Вкинули країну в хаос, в розвал економіки і соціальної сфери, в громадянську війну з величезними жертвами. Навіщо?", - запитав Путін.

"Мабуть ті, хто ляпає кольорові революції, вважає себе геніальними художниками і ніяк не можуть зупинитися", - додав він.

Як відомо, Росія у березні 2014 року окупувала а потім анексувала українську автономію Крим.

Після цього РФ надала фінансову, кадрову та військову підтримку групам бойовиків на Сході України, які зараз контролюють частину Луганської та Донецької областей.

Як заявляє НАТО війська Росії досі знаходяться на території України.

Екс-глава МЗС Польщі Сікорські розповів, що Путін пропонував розділити Україну ще у 2008 році, але після скандалу у Варшаві Сікорські "відмовився" від своїх слів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування