Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві виявили склад з незаконною передвиборчою агітацією

Субота, 25 жовтня 2014, 11:34

У Києві правоохоронці виявили склад, де зберігалася незаконна друкована продукція, "що містить неправдиву інформацію і порочить політичні партії та кандидатів у народні депутати від деяких партій".

Як повідомили в МВС Уrраїни, про це заявив глава відомства Арсен Аваков.

"В результаті оперативних заходів працівниками міліції була викрита велика мережа шахраїв. Вони на замовлення однієї з політичних партій виготовили тираж незаконної друкованої продукції", - зазначив Аваков

Зокрема віддрукований тираж двох газет містив неправдиву інформацію щодо кандидатів у народні депутати від двох партій, а ще одна – на підтримку однієї з політичних сил.

Вилучено більше 2,5 мільйонів газет, загальний тираж може становити близько 7 мільйонів примірників.

Також  на складі виявлено великий тираж агітаційної газети на підтримку однієї з політичних сил.

За оперативною інформацією, склад був орендований однією з політичних партій. Незаконні агітки були надруковані в одній з друкарень в Київській області.

Затримано 8  осіб, які за попередньою інформацією, брали участь у виготовленні агіток.

"Правоохоронці фіксують інформацію про те, що ці незаконні агітматеріали були направлені у Полтавську, Рівненську, Дніпропетровську та Сумську області. На складі проводяться слідчі заходи, в тому числі, в офісі друкарні, яка згідно вихідним даним на цій друкованої продукції, і є її виробником", - йдеться у повідомленні.

Попередньо дії зловмисників кваліфіковані за ч. 1 ст. 157 ч. 1 Кримінального кодексу України - "Перешкоджання вільному здійсненню свого виборчого права, поєднане з обманом".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування