"Народний Фронт" готовий бути основою коаліції. Порошенко домовляється

Вівторок, 28 жовтня 2014, 00:57

Партія "Народний Фронт" готова бути базою для формування коаліції з демократичних політсил, що пройшли в парламент.

Про це заявив міністр юстиції України, кандидат в народні депутати від "Народного Фронту" Павло Петренко, виступаючи в програмі "Свобода слова" на ICTV в понеділок увечері.

"Жодна з політсил, які пройшли в Раду, не мають права затягувати створення коаліції... Ми готові виступити базою для того, щоб сформувати коаліцію, і до неї мають увійти всі демократичні партії, які пройшли в Раду", - сказав він.

Петренко переконаний, що до складу нового уряду мають увійти виключно професіонали і фахівці.

Раніше прес-секретар президента України Святослав Цеголко повідомив, що Петро Порошенко займається "формуванням потужної демократичної коаліції в парламенті".

Для цього глава держави провів у понеділок зустріч з лідером "Народного Фронту", прем'єром Арсенієм Яценюком та лідером "Самопомочі" Андрієм Садовим.

"Переговори тривають", - зазначив Цеголко.

Партія "Народний фронт" (21,94%), "Блок Петра Порошенко" (21,60%), "Об'єднання "Самопоміч "(11,06%), "Опозиційний блок" (9,53%), Радикальна партія Олега Ляшка (7,42%) та "Батьківщина" (5,68%) проходять до Верховної Ради за партійними списками за результатами підрахунку Центральною виборчою комісією 80,17% електронних протоколів (12 480 806 голосів).

Як відомо, партія "Батьківщина" чекає особистого запрошення в коаліцію.

Інтерфакс-Україна, Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування