Україна згодна, щоб РФ дала газ Донбасу - Шлапак

Вівторок, 28 жовтня 2014, 10:17

Одним з питань українсько-російських газових переговорів є постачання Росією газу на територію, захоплену терористами на Донбасі.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди",  під час конференції "A Fresh Look at Ukraine" зазначив міністр фінансів України Олександр Шлапак.

"У нас дуже важка ситуація, оскільки ці терористи не платять за спожитий газ. Відключити? Такий крок призведе до ще складнішої гуманітарної ситуації на цих територіях", - сказав він.

"На газових переговорах з РФ, окрім питання ціни та об’єму, відбувається обговорення питання прямого забезпечення цих територій газом з Росії", - додав він.

"Ми говоримо – якщо хочете подавати газ напряму, а ці бандити готові платити, давайте", - підкреслив міністр фінансів України.

За словами міністра, нещодавнє рішення домовитися про купівлю газу у Росії в зимовий період за умови погашення кредиту було викликано споживанням газу на Донбасі.

"Всі аргументи противників купівлі газу в РФ перебиваються одним аргументом – що робити з Донбасом? Вони не платять за газ, але відкрутили вентиль на повну і використовують його, не економлячи", - наголосив Шлапак.

"Ми не можемо відключити їм газ, за який вони не платять, а до кінця сезону буде спожито близько мільярда кубометрів. Хто за це буде платити і де взяти цей газ?" - підкреслив міністр.

Нагадаємо, наступна тристороння зустріч Україна-ЄС-РФ щодо газу має відбудитися 29 жовтня.

Очікується, що під час зустрічі має бути підписаний тимчасовий договір щодо газопостачання.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News