"Самопоміч" ще не вступала в переговори про коаліцію – Садовий

Вівторок, 28 жовтня 2014, 10:43

"Самопоміч" поки що не вступала в офіційні переговори про входження в коаліцію у новій Верховній Раді.

Про це на своєму Facebook написав лідер об'єднання Андрій Садовий.

"Самопоміч" не вступала наразі в жодні формальні переговори щодо коаліції", - заявив Садовий.

"При цьому ми усвідомлюємо, що українці дали мандат довіри ряду проукраїнських та проєвропейських партій, які мають спільно шукати точки дотику для вирішення нагальних питань", - додав він.

За словами Садового, "Самопоміч" буде "обговорювати можливі союзи в парламенті виключно на основі завдань, які мають стояти перед майбутнім урядом, а не квот".

"Нас не цікавлять квоти! Нас цікавить можливість створити уряд професіоналів, які будуть думати не про рейтинги (власні і партійні), а про завдання", - заявив він.

Садовий розповів, що після виборів мав розмову з прем’єром Арсенієм Яценюком і зустріч з президентом Петром Порошенком "на його запрошення".

"На питання щодо можливого входження "Самопомочі" в коаліцію я повідомив, що таке рішення буде прийматись спільно майбутньою фракцією та керівництвом партії на основі вище описаних принципів", - написав Садовий.

Як відомо, Порошенко заявляв, що новий уряд має формуватись не за квотним принципом, а з професіоналів.

За інформацією джерел "Укранської правди", "Народний фронт" хотів для себе в новому уряді посади прем'єра, міністра юстиції, міністра внутрішніх справ, міністра кабінету міністрів і міністра фінансів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування