На Луганському окрузі кандидати хочуть визнати вибори недійсними

Вівторок, 28 жовтня 2014, 12:01

На окрузі № 106 в Луганської області, де триває боротьба між Сергієм Шаховим і Євгеніом Бакуліним, кандидати в депутати від "демократичного блоку" вимагають визнати вибори недійсними.

Про цей "Українській правді" заявив кандидат у депутати по цьому округу Сергій Самарський.

Єдиний округ по Україні, де станом на 13 годин вівторка оброблені менше 10% протоколів – це округ № 106 із центром у Сєверодонецьку.

"Це пояснюється тим, що в понеділок о 10 ранку незаконно оголосили перерву до 8 ранку вівторка. І тільки зараз окружна комісія продовжила роботу. Тобто вони просто відпочили", - сказав Самарський.

"Якщо врахувати, що керівник ОВК -  людина, близька до Шахова, можливо йому дали якусь вказівку", - додав він.

"Я думаю, що оскільки було багато фальсифікацій, плюс підкуп виборців, треба визнавати вибори недійсними і проводити нові перевибори", - вважає Самарський.

"Нас кілька кандидатів, ми об'єдналися в так званий демократичний блок, проти Бакуліна, проти колишнього регіонала, який сфальсифікував усе, що можна було… Бакулін намагається прикритися мандатом народного депутата. Уже заведені справи за підкуп Бакуліним виборців, як говорив пан Аваков. Ми подаємо скаргу на СБУ про те, що ОВК незаконно припиняла свою роботу й будемо намагатися добитися визнання виборів недійсними", - заявив Самарський.

Як відомо, на окрузі № 106 триває боротьба між Євгеном Бакуліним - старим приятелем і Юрія Бойка, і Фірташа. У березні нинішнього року проти нього було порушено кримінальну справу за завдання збитків державі в розмірі $4 млрд.

Наприкінці квітня він був звільнений Печерським райсудом під заставу. Сума застави при цьому була знижена з 1,5 млрд гривень до 10 млн. Незабаром після цього Бакулін виїхав на лікування в Ізраїль, а у вересні нинішнього року вирішив балотуватися в народні депутати.

Другого кандидата, уродженця Стаханова Сегія Шахова вважають близьким до "сім'ї" Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News