Тарута не розуміє, навіщо утримувати донецький аеропорт

Середа, 29 жовтня 2014, 09:44

Колишній губернатор Донецької області та новообраний депутат Верховної Ради Сергій Тарута не розуміє, чому українські війська досі утримують донецький аеропорт.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсанту".

За його словами, ніякої цінності цей об'єкт більше не становить, але при цьому раніше була досягнута домовленість на обмін його на інші захоплені бойовиками території.

"Причому була домовленість, що спочатку нам поступаються, а потім ми віддаємо аеропорт. Я так розумію, віддавати не хочуть і тому наступають кожен день на аеропорт. Тільки навіщо він потрібний, якщо там знищена вся інфраструктура і він непридатний для будь-яких польотів", – сказав він.

Тарута уточнив, що ще раніше велися переговори про повернення Україні контролю над Новоазовськом в обмін на певні території на півночі Донецької області.

"Це були переговори ще півторамісячної давності. Розглядався варіант, що Новоазовськ нам віддадуть, а частина територій на півночі отримають. Потім мова йшла про те, щоб ми поступилися аеропортом. Я не розумію, чому відмовляються нагорі, але такі переговори є, вони були, про це домовилися, але чомусь не хочуть поступатися з цього боку", – розповів колишній губернатор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...