Франція: Росія не виконала умов для передачі "Містралю"

Четвер, 30 жовтня 2014, 09:13

Умов для передачі вертольотоносця "Містраль" Росії на даний час ще немає, заявив міністр фінансів Франції Мішель Сапен.

"Сьогодні умови (для передачі корабля Росії) не склалися", - сказав він у четвер, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на AFP.

"Що це за умови? Це Україна, коли ситуація усе більше нормалізується… На певному рівні є поліпшення, у інших аспектах є, як і раніше, занепокоєння. Сьогодні умови не дотримані", - заявив міністр.

Раніше російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін заявив, що "Рособоронекспорт" отримав запрошення на 14 листопада для передачі Росії першого вертольотоносця "Владивосток" типу "Містраль" і спуску на воду другого.

У свою чергу, Міноборони Франції каже, що контракт із Росією щодо поставок "Містралів" перебуває у підвішеному стані, але не анульований.

У вересні Франція вкотре пригрозила Росії призупинити поставку вертольотоносців "Містраль" у зв'язку з кризою в Україні, у якій, як розуміють у Франції, Москва бере безпосередню участь.

Пізніше представник Єлисейського палацу пояснив, що поставка корабля юридично не припинена: президент Франсуа Олланд лише позначив свою політичну позицію, згідно з якою він не схвалить передачу судна в листопаді, якщо ситуація в Україні не покращиться.

Пізніше Олланд заявив, що ухвалить рішення щодо передачі Росії першого вертольотоносця наприкінці  жовтня.

За його словами, двома умовами для поставки корабля є реальне припинення вогню в Україні, а також договір про політичне врегулювання кризи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування