ОПОРА: На 6 округах підрахунок голосів проходить з конфліктами

Четвер, 30 жовтня 2014, 15:24

Станом на 15 годину четверга лише 9 з 198 ОВК не опрацювали 100% протоколів, на шести з них встановлення підсумків голосування супроводжується суттєвими проблемами та конфліктами.

Про це повідомляє ОПОРА.

ОВК №49 (м.Костянтинівка, Донецька обл.) опрацювала найменший відсоток протоколів, у порівнянні із округами  інших регіонів.

В цьому окрузі  абсолютна більшість протоколів ДВК проходить через процедуру уточнення,  натомість окружною виборчою комісією призначено повторний підрахунок голосів більше, ніж на 10 виборчих дільницях.

При цьому, 30 жовтня новопризначений голова ОВК №49 склав повноваження. За попередніми даними, в цьому окрузі найбільшу кількість голосів набрали самовисуванці Денис Омельянович та Валерій Панасовський.

Через конфлікти між членами ОВК та кандидатами, уточнення приблизно 50% протоколів ДВК уповільнено встановлення підсумків голосування в окрузі № 59 (смт. Велика Новосілка, Донецька обл.). За попередніми даними, в цьому окрузі найбільшу кількість голосів набрали самовисуванці Сергій Сажко та Валентин Манько.

В окрузі №132 (Миколаївська обл. ) до інформаційно-аналітичної системи "Вибори" вже внесено 100% протоколів ДВК, але  розрив в 272 голоси між кандидатом від Блоку Порошенка Аркадієм Корнацьким та самовисуванцем Василем Капациною спричиняє гостре протистояння в окрузі.

Як і в ОВО №132 Миколаївської області, встановлення підсумків голосування в окрузі №182 (Херсонська обл.). У цьому окрузі відбувалися фізичними сутички між  представниками основних кандидатів (Олександр Співаковський, Блок Петра Порошенка та Юрій Одарченко, ВО "Батьківщина"), затягуванням роботи окружної виборчої комісії.

Розрив між основними кандидатами складає, за попередніми даними, дещо більше 100 голосів. При цьому,  кандидат Одарченко визнати результати голосування по двох спеціальних дільницях – № 000001 (розташована у Херсонському слідчому ізоляторі) та № 650782 (виправна колонія №90) недійсним.

В ОВК №216 (м.Київ) за результатами розгляду скарги партії "Народний фронт" визнала результати голосування недійсним щодо 6 виборчих дільниць, але наступного дня своє рішення комісія скасувала.  Розрив між самовисуванцем  Олександром Супруненко  та кандидатом від Народного Фронту Ксенією Ляпіною складає 673 голоси.

В ОВО №66 (Житомирська обл.), де до Ради намагається пройти Віталій Журавський, процес підрахунку голосів уповільнено через неорганізованість роботи ОВК, а також наявні скарги про порушення виборчого законодавства. 30 жовтня вночі до будівлі ОВК № 66, де знаходились бокси з виборчою документацією, невідомі особи кинули коктейль Молотова. Внаслідок цієї силової акції виборчі бюлетені не були пошкоджені, але правоохоронні органи проводять належне  розслідування.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...