У ЦВК є підстави зобов'язати два окружкоми перерахувати голоси

Четвер, 30 жовтня 2014, 16:06

У Центральної виборчої комісії є підстави зобов'язати як мінімум дві окружні комісії здійснити перерахунок голосів на окремих виборчих дільницях, повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Про це він заявив на брифінгу в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уже зараз у ЦВК є підстави зобов'язати відповідні окружні виборчі комісії провести повторний підрахунок голосів на окремих виборчих дільницях, щодо яких у нас є суперечливі дані", - сказав він.

Так, за його словами, з одного боку є комплект протоколів дільничних комісій, які подані в ЦВК окружними комісіями в паперовому вигляді, а з іншого боку - протоколи "з абсолютно іншими даними", які надали кандидати в народні депутати.

У свою чергу прес-служба ЦВК повідомляє, що в Центрвиборчкому виникли запитання під час приймання протоколів ОВК No 30 (м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області).

"Є всі ознаки стверджувати, що було вчинено злочин в цьому окрузі при встановленні підсумків голосування. Навіть побіжний аналіз тих відомостей, які внесені до системи "Вибори", невідповідність певних цифр загальній тенденції вказує на те, що вони стали об’єктом маніпуляцій з чийогось боку", - заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-

За словами Усенко-Чорної, Центральній виборчій комісії доведеться звертатися до правоохоронних органів щодо надання оцінки діям як членів дільничних виборчих комісій, які за рішенням ОВК діяли в протиправний спосіб, так і членів окружної виборчої комісії.

"Пропоную прийняти протоколи ОВК No 30. Водночас, хочу зазначити, що ЦВК буде вивчати внесені до протоколів як ОВК, так і дільничних виборчих комісій відомості, також і з огляду на те, що в комісії наявні різні примірники протоколів окремих виборчих дільниць із різними відомостями щодо голосової частини за різних кандидатів у народні депутати", - зазначила заступник голови ЦВК.

Вона наголосила, що "голова ОВК не мав права доручати ДВК здійснювати повторний перерахунок голосів. ДВК могла б складати уточнений протокол тільки відносно відомостей, які не стосуються голосової частини".

Центрвиборчком буде приймати рішення щодо даного округу за результатами всебічного системного аналізу внесених до протоколів цифр.

Повідомляється, що станом на 16.00 30 жовтня ЦВК прийняла протоколи про підсумки голосування від окружних виборчих комісій 30 одномандатних виборчих округів. Протягом попередніх двох днів було прийнято протоколи 42 ОВК.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування