Порошенко поговорив із Путіним, Меркель і Олландом

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 13:05

Україна, Франція та Німеччина не визнають так званих "виборів" у "ДНР-ЛНР", запланованих на 2 листопада.

Про це йшлося у п'ятницю під час телефонної розмови Петра Порошенка з президентом Франції Олландом, президентом РФ Путіним та федеральним канцлером Німеччини Меркель, передає прес-служба глави держави.

Співрозмовники обговорили ситуацію у Донецькій та Луганській областях України та повторно закликали до негайного припинення вогню при моніторингу і верифікації ОБСЄ.

Вони дійшли згоди, що врегулювання конфлікту має бути досягнуто зі збереженням суверенітету та територіальної цілісності України, особливо у контексті "виборів", що заплановані на Донбасі на 2 листопада.

Співрозмовники підтвердили свою відданість послідовному виконанню Мінських домовленостей як основи досягнення мирного врегулювання, наголошує прес-служба Порошенка.

"Україна, Німеччина та Франція висловили спільну чітку позицію, що не визнають запланованих сепаратистами виборів, адже вони суперечать Мінським домовленостям.

Зокрема пункту 9 Мінського протоколу від 5 вересня, який визначає необхідність проведення дочасних місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей виключно у відповідності до українського законодавства, та закликали Росію також не визнавати ці вибори", - сказано в повідомленні.

Світові лідери підкреслили важливість продовження роботи Трьохсторонньої контактної групи за участю України, Росії та ОБСЄ.

Також вони привітали досягнення газових домовленостей між Україною, Росією та Європейським Союзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування