Москаль виплачуватиме людям зарплати та пенсії в обхід закону

Вівторок, 7 жовтня 2014, 13:53

Губернатор Луганщини Геннадій Москаль змушений піти на порушення бюджетного законодавства, ухвалюючи рішення про нарахування зарплат та пенсій низці районів Луганської області без облради.

Про це Москаль повідомив журналістам після ухвалення постанови про зміни внутрішніх кордонів чотирьох районів області.

Він нагадав, що мешканці Луганської області потерпають від ненарахування бюджетних виплат, що у деяких випадках призводить до нестачі елементарних продуктів харчування.

"Ми – єдина область, де немає облради, вона розбіглася. Втягнули народ у "русскій мір", а самі сидять у Відні або тут у вас у Конча-Заспі теж є велика діаспора. Вони живуть комфортно. Кинули людей напризволяще і допомагати їм не хочуть", – сказав він.

"Зібрати облраду неможливо, а тому я змушений піти на порушення бюджетного законодавства, але я вже проаналізував, що у будь-якому разі під амністію я підпаду. Тому  зараз іду до голови Держказначейства Тетяни Слюз, отримую у неї під розписку електронні ключі і підключаю до системи визначені райони Луганської області", – додав губернатор.

Москаль нагадав, що, завдяки ухваленню постанови, можна буде перепідключити деякі райони, що знаходяться під контролем "ЛНР" до системи виплат на територіях, що контролюються українською владою.

За його словами, 50 – 60 тис. громадян щоденно перетинають лінію фронту для отримання виплат на підконтрольних Україні територіях.

Як відомо, у вівторок Рада змінила кордони чотирьох районів Луганської області – Новоайдарівського, Слов’яносербського, Попаснянського та Перевальського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News