Кандидати не шанують кодекс і продовжують купувати голоси виборців

Середа, 8 жовтня 2014, 11:01

Комітет виборців фіксує нові спроби підкупу виборців у цілій низці регіонів.

Про це КВУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

В окрузі № 135на Одещині кандидат у депутати Сергій Ківалов організував для виборців концерт з банкетом, під час якого транслювались агітаційні ролики на підтримку кандидата.

В ОВО № 136 від імені кандидата у депутати Валентина Скобленка розповсюджувались агітаційні листівки, за пред’явленням яких можна було отримати знижки в аптеках.

В ОВО № 139 від імені кандидата-самовисуванця Олександра Пресмана в селі Олександрівка Роздільнянського району передано кошти на побудову церкви, а школі цього ж села від імені кандидата передано 2 мультимедійних проектори та спеціалізоване обладнання для кабінету фізики.

В ОВО № 23 на Волині кандидат у депутати Ігор Єремєєв аід час агітаційної зустрічі з виборцями у селі Покащів вручав подарунки і грошову допомогу виборцям.

В Херсонській області випадки непрямого підкупу виборців фіксуються в усіх округах, однак масштаби непрямого підкупу виборців у цій області зменшились у порівнянні з 2012 роком, зазначають у КВУ.

У цій області непрямий підкуп активно практикується переважно чинними народними депутатами.

Наприклад, Володимир Сальдо, який балотується в ОВО № 182, проводить реконструкцію міжбудинкових шляхів сполучення, ремонт майданчиків тощо.

В ОВО № 184, в якому балотується заступник директора ПАТ "Дім марочних коньяків "Таврія" Г.Горкун, "Таврія" організувала проведення "Свята врожаю".

В Кіровоградській області непрямий підкуп виборців масово застосовується в інтересах кандидатів Олеся Довгого, Михайла Поплавського, Святослава Березкіна, Лариси Онул.

Як відомо, згідно ч. 14 ст. 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України", проведення агітації у поєднанні з наданням виборцям чи установам коштів або безоплатно товарів чи інших матеріальних цінностей забороняється.

Такі дії кандидатів трактуються як непрямий підкуп виборців і можуть каратися згідно норм Кримінального кодексу України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...