Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: Міліція затримала підозрюваних у підпалі "Жовтня"

Субота, 1 листопада 2014, 14:46

Міліція затримала двох осіб, що здійснили підпал кінотеатру "Жовтень".

Про це у своєму Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

За його словами, затримання відбулося 31 жовтня.

"В результаті проведеної операції міліція затримала двох осіб, що здійснили підпал кінотеатру "Жовтень". Студент київського вузу і його ніде не працюючий приятель. У скоєнні злочину зізналися. Докази, до їх викривають,  містяться і на відеофіксації з камер спостереження", - заявив Аваков.

За його словами, під час обшуку в гуртожитку, де проживали затримані, виявлено три гранати РГД.

"Вирішується питання про арешт обох затриманих. Слідство триває - будемо встановлювати замовників", - додав глава МВС.

Як повідомив у свою чергу радник глави МВС Антон Геращенко, затримані "розкрили мотиви свого вчинку". 

"Вони хотіли скоїти свій хуліганський вчинок на кіносеансі з ЛГБТ тематики, проведеному в рамках міжнародного телефестивалю "Молодість", з метою зірвати саме цей сеанс і показати таким чином своє зневажливе ставлення до ЛГБТ-спільноти в цілому. Підозрювані клянуться, що просто хотіли зірвати сеанс показу фільму з ЛГБТ тематики і не могли собі уявити, що їхні дії приведуть до пожежі та знищення кінотеатру", - зазначив Геращенко. 

"Зрештою суд буде вирішувати в чому винні ці двоє душ, що заблукали - або у злісному хуліганстві і знищенні чужого майна або в більш тяжкому злочині - умисному знищенні чужого майна", - додав радник глави МВС. 

Як відомо, ввечері 29 жовтня під час сеансу в кінотеатрі "Жовтень" виникла пожежа – за попередніми даними, був підпал. Глядачів евакуювали. Ліквідація пожежі тривала понад 5 годин. Будівля кінотеатру серйозно пошкоджена.

Директор "Жовтня" неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр. Також  Горделадзе заявила, що Кличко заборонив залучати інвестиції для відновлення "Жовтня".

Разом з тим депутати Київради одноголосно ухвалили резолюцію про відновлення кінотеатру "Жовтень" і виділення на це коштів. Під КМДА пройшла акція шанувальників "Жовтня".  Також депутати Київради вирішили заснувати благодійний фонд "Відновимо разом" для забезпечення фінансування робіт з відбудови після пожежі. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування