Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі Порєчєнкова вже оголосили персоною нон грата

Субота, 1 листопада 2014, 14:58

Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич оголосив персоною нон грата російського актора Михайла Порєчєнкова.

У своєму Твіттері Рінкевич заявив, що Порєчєнков включений до "чорного списку" і на актора "не чекають" в Латвії.

Міністр також вказав, що Латвія "продовжуватиме послідовну політику щодо тих, хто своїми діями підриває принципи міжнародного права".

Окрім того Ринкевич у своєму Твіттері зазначив: "Багато подібностей між Третім рейхом, СРСР, сучасною Росією: актори, що стріляють з кулеметів, заклики знищити цілі нації; ми маємо зупинити це".

Як відомо, російський актор Михайло Порєчєнков під час візиту у самопроголошену "ДНР" стріляв із крупнокаліберного кулемета по українських військових у аеропорту Донецька. Відео цього виклали на Youtube-каналі так званої "Новоросії". Потім актор ще фотографувався з бойовиками на руїнах аеропорту, сказано у підписі до відео.

Сам Порєчєнков заявив пізніше, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорті Донецька, були постановочними, а набої - небойовими.

"Звичайно, це були постановочні кадри й навіть патрони холостими. Навіщо ж роздмухують так цю історію", - сказав Пореченков.

Актор зазначив, що в аеропорті йде постійна стрілянина. "Тому каску я надягнув просто заради моєї безпеки. Іншої, крім як із цим написом (преса), під рукою не виявилося", - пояснив актор.

Раніше Порєчєнков заявляв, що приїхав на Донбас, щоб "переконатися в дотриманні перемир'я" – і побачив, що його "тут немає і не було". Він планував показати жителям Донецька заборонений в Україні фільм "Піддубний".

У свою чергу СБУ відкрила кримінальне провадження проти громадянина Російської Федерації за ст.258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ДНР".

Представництво України в ЄС звернулося до керівництва Євросоюзу з проханням заборонити російському актору в’їзд та заморозити його активи.

Delfi.Lv

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...