Майже 70% росіян не хочуть відпускати синів воювати в Україну - опитування

Понеділок, 10 листопада 2014, 14:39

13% росіян відпустили б свого сина на Донбас воювати проти української армії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного російським "Левада-центром".

Так, відповідаючи на запитання "Якби Ваш син вирішив поїхати воювати на стороні "ополченців" на Схід України, як би Ви до цього поставилися?", більше двох третин опитаних (68%) спробували б перешкодити його поїздці.

При цьому 13% підтримали б таке рішення, 19% вагалися з відповіддю.

Скріншот із сайту "Левада-центру" 

Більше половини росіян (52%) не чули про вбивство псковських десантників на території України. 43% опитаних знайомі з повідомленнями про їхню загибель.

Якщо у вересні більшість росіян (37%) вважали, що загиблі десантники були добровольцями, що самостійно відправилися воювати разом з ополченцями, то зараз лише 29% респондентів впевнені в цьому.

Ініціативи громадських організацій, які збирають списки російських солдат, загиблих і поранених за останні місяці, підтримує 41% населення, вони вважають, що необхідно знати правду про їхню загибель. 23% не можуть відповісти. Не вірять в те, що російські військові гинуть в Україні, тільки 12% опитаних.

Опитування проведено 24 - 27 жовтень 2014 року по репрезентативній всеросійській вибірці міського та сільського населення серед 1600 осіб віком 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%

Як повідомлялося, Головна військова прокуратура Російської Федерації заявила, що інформація про загибель псковських десантників не підлягає розголошенню, оскільки є державною таємницею.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...