Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер Держдуми РФ вважає, що в Україні 20 років ростили русофобів

Вівторок, 11 листопада 2014, 12:34

Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін вважає, що в Україні навмисно розпалювали розбрат, прославляючи "пособників нацизму" і прищеплюючи молоді "антиросійські шаблони".

Про це він заявив на "Всесвітньому російському народному соборі" у храмі Христа Спасителя в Москві, повідомляє ТАСС.

"Те, що відбувається на Україні, – проростання зерен розбрату, які вирощувалися два десятиріччя", - заявив Наришкін.

"Умисне перекручування історії, прославляння поплічників нацизму, розпалювання церковного розколу, вживлення у свідомість молоді антиросійських, антируських шаблонів, гасел" бачиться йому в Україні.

"Скажімо прямо: є ті, хто хотів би бачити і протистояння усередині російського суспільства. І вони не вміють виносити уроки з власної історії й чужого досвіду, вони змішують любов до свого народу й ненависть до інших", - заявив спікер Держдуми РФ.

Наришкін вважає, що "і шовінізм, і агресивний націоналізм стоять у низці небезпек" і для Росії.

Він висловив сподівання, що "жорстка й відповідальна позиція учасників собору буде потужним заслоном цій загрозі".

"Всесвітній російський народний собор" у Москві відвідали делегати від усіх федеральних округів Росії й різних державних відомств, лідери всіх парламентських фракцій РФ і представники традиційних релігій: християн, мусульман, іудеїв і буддистів.

Як відомо, Росія скористалася моментом найбільшої вразливості України й зміною влади в Києві наприкінці лютого, щоб увести війська в український Крим, захопити там владу, провести псевдореферендум і анексувати півострів.

Паралельно Росія розпалювала й спонсорувала сепаратизм на сході України, підводячи до кордонів із Україною свої війська й постачаючи зброю і військову техніку проросійським бойовикам на Донбасі.

До цього російські політики і ЗМІ вели масштабну російську пропаганду в АРК, на сході й півдні материкової України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування