Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гонтарева: Поки банки Росії поводяться добре, буду захищати їхні інтереси

Вівторок, 11 листопада 2014, 20:56

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що захищатиме російські банки доти, поки вони не порушують українське законодавство.

Про це вона сказала в ефірі програми "Шустер LIVE".

"Напевно, мене за це будуть критикувати, але я вважаю, що у нас немає російських банків - у нас є українські банки з російським капіталом", - заявила Гонтарева.

"Це не російські банки, що фінансують російський бізнес. Це російські банки, які вносили сюди капітал, давали сюди фінансування. А кого вони фінансували? Вони фінансували наш український бізнес, там немає жодного російського позичальника", - стверджує вона.

"Питання ж не в тому, що це банки з російським капіталом, а в тому, що кредити видані нашим компаніям, і депозити там наших компаній, наших людей", - додала глава НБУ.

"Якщо хтось мені сьогодні покладе зараз (на стіл) 20 млрд. і скаже: "Будь ласка, от ми ті гроші, які підуть на виплату нашим депозитникам (мається на увазі ті, гроші яких лежать в банках з російським капіталом), ну тоді ми подивимося. На сьогоднішній день я такої можливості не бачу. Поки ці банки поводяться добре, буду захищати їхні інтереси в тому числі", - заявила Гонтарева, додавши, що НБУ проводить моніторинг згаданих банків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування