Звільнення людей з полону "ДНР" продовжуватиметься - центр при СБУ

Вівторок, 11 листопада 2014, 22:41

Звільнення людей з полону "ДНР" буде продовжуватися.

Про це заявив переговорник Центру сприяння звільненню заручників при СБУ Юрій Тандит в ефірі 5 каналу у вівторок ввечері.

"Вчора було багато інформації (про припинення обміну), і я, проаналізувавши її, змушений був зателефонувати йому (керівнику "ДНР" Захарченку). Була коротка, але конструктивна розмова, і домовилися, що все-таки звільнення людей буде продовжуватися. Я сказав, що і для них це дуже важливо", - сказав Тандит.

"Ведуться переговори, я думаю, що завтра-післязавтра будуть так само відбуватися звільнення", - додав він.

Крім того, зазначив Тандит, Центр працює над звільненням українців, які за різних обставин потрапили на територію Росії, і утримуються там.

"Ми ведемо переговори по лінії звільнення наших співгромадян, які перебувають у Росії. Упевнений, що найближчими днями ми вас порадуємо тим, що заберемо звідти хлопців", - сказав він.

Водночас, Тандит сумнівається в тому, що всі зниклі безвісти в зоні АТО, знаходяться в живих.

"На жаль, я знаю, що тих хлопців, яких ми шукаємо, не всіх, на жаль, ми знайдемо. Тому, що багато з тих, кого ми не могли знайти, вже на небі. Підтверджується інформація, що перші дні багатьох із них катували", - сказав він.

"Я б взагалі не давав точної цифри (кількість людей, які зникли). Точна цифра може бути тільки щодо тих, кого ми шукаємо. Зараз офіційні особи оголошують цифру близько 1,5 тис. осіб. Це ті хлопці, яких ми шукаємо. Багато з них, я сподіваюся, живі, але є люди, яких вже немає", - додав Тандит.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування