Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Петербурзькі ЗМІ видають себе за українські

Середа, 12 листопада 2014, 09:12

У Санкт-Петербурзі працюють редакції, що видають себе за українські інтернет-ЗМІ.

Про це повідомляє Сноб з посиланням на газету "Деловой Петербург".

Журналісти працюють в одній будівлі з компанією "Інтернет Дослідження", що займається в інтернеті підняттям іміджу мера Москви Сергія Собяніна і зниженням рейтингу опозиціонера Олексія Навального.

"Новинне агентство Харків" працює саме із Петербурга, стверджує "ДП".

При цьому домен видання належить компанії "Невські новини", чий проект "Федеральне агентство новин" офіційно працює на вулиці Савушкіна. Співвласник "Невських новин" Євген Зубарєв підтвердив, що купував домен харківського видання.

Публікації порталу схвалюють російську політику і негативно пишуть про США.

За адресою редакції, вказаним на сайті, знаходиться торгово-офісне приміщення. Контактний номер телефону не обслуговується, а орендарі, що знаходяться в сусідніх приміщеннях, заперечують наявність в найближчих офісах ЗМІ. Електронна пошта виводить на московський готель.

З Москви контролюються сайти novorus.ru, newsdon.info, newslava.info і rus.kg, публікації яких схвалюють дії бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

За адресою редакції, вказаним на сайті newslava.info, знаходиться уряд Севастополя. Севастопольські чиновники спростовують роботу ЗМІ в стінах їх будівлі.

Керівник проекту Андрій Сурков займається готельним бізнесом в Москві. За його словами, він контролює фінансову діяльність зазначених сайтів на 70 відсотків, а решта збирається за рахунок пожертвувань.

Український блогер Ігор Бігдан розповів "ДП", що йому відомо кілька європейських журналістів, які видають себе за українських і займаються російською пропагандою.

В агентстві інтернет-досліджень на вулиці Савушкіна в Петербурзі працюють кілька сотень платних коментаторів і блогерів, які направляють обговорення на різних інтернет-форумах в потрібне русло.

Згідно зі зламаним у травні 2014 листуванням одного з фінансистів холдингу "Конкорд", агентство отримує гроші саме від "Конкорда". Газета "Невські новини" та проект "Новинне агентство Харків" також фінансуються "Конкордом".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування