Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За два дні до передачі "Містраля" французи не відповідають на дзвінки росіян

Середа, 12 листопада 2014, 15:57

Французька сторона за два дні до передбачуваної дати передачі Росії першого десантного вертольотоносця типу "Містраль" "Владивосток" не виходить на зв'язок.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на високопоставлене джерело в системі військово-технічної співпраці.

"Вони мовчать, не виходять на контакт. Мали 14-го числа передати, а зараз тиша", – сказав він.

Таким чином, за словами співрозмовника, процес передачі "підвис в повітрі", російська сторона в очікуванні рішення.

Як відомо, днями державний секретар у справах Європи Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Арлем Дезір заявив, що Франція залишається непохитною і відмовляється передавати Росії вертольотоносці типу "Містраль".

Раніше міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан раніше заявив, що Франція прийме рішення щодо поставки першого з двох "Містралів" Росії у листопаді.

Згодом повідомлялося, що за умовами контракту Франція може відкласти передачу вертольотоносця "Містраль" ще на три місяці.

Водночас російські ЗМІ з посиланням на військово-дипломатичне джерело, повідомляли, що російський екіпаж першого вертольотоносця класу "Містраль чекатиме прийому корабля на французькій судоверфі до кінця року.

В свою чергу два тижні тому віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що "Рособоронекспорт" отримав від французького виконавця контракту щодо "Містраля", суднобудівної компанії DCNS, запрошення на церемонію передачі першого вертольотоносця "Владивосток" на 14 листопада.

На підтвердження цього Рогозін розмістив на своїх сторінках в соціальних мережах фотографію запрошення.

Через деякий час після цього керівництво DCNS відсторонило від виконання службових обов'язків Іва Дестефаніса, який відповідав за проект поставок вертольотоносців Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування