МЗС обурений катуванням у Росії українця Литвинова

Четвер, 13 листопада 2014, 11:05

Посольство України в РФ направило Москві ноту протест у зв’язку з тортурами російських органів щодо українця Сергія Литвинова.

Про це йдеться в повідомленні МЗС України.

У МЗС нагадали, що 29 серпня Слідчим комітетом РФ йому було пред’явлено звинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами ч. 2 ст.105 та ч. 1 ст.356  Кримінального Кодексу РФ.

14 жовтня на сайті Слідчого комітету була розміщена інформація, що Литвинов є бійцем батальйону "Дніпро", який звинувачується у вбивствах мирних громадян на Донбасі.

Під час зустрічі з консулом Литвинов заперечив висунуті йому звинувачення, зокрема, й свою приналежність до батальйону "Дніпро", що, у свою чергу, раніше було офіційно спростовано й Міністерством внутрішніх справ України.

Литвинов повідомив про грубі порушення його прав під час затримання та про застосування до нього фізичного насилля, катувань та психологічного тиску з боку посадових осіб компетентних органів РФ.

За словами Литвинова, він знаходився у лікарні в Ростовській області.

До нього в палату зайшли співробітники ФСБ РФ в масках і вивезли з мішком на голові до лісу для "допиту". Під час нього Литвинова били в груди та в живіт, застосовували інші заходи фізичного насилля з метою отримання відповідних показів. Такі ж засоби застосовувалися до нього і в пенітенціарних закладах Ростовської області.

Зараз Литвинов перебуває у "Державному науковому центрі соціальної та судової психіатрії імені В.П.Сербського" для проведення стаціонарної психіатричної експертизи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування