США і ЄС готуються розширити санкції проти Росії – джерело

Четвер, 13 листопада 2014, 11:51

Євросоюз і США розмірковують над новими санкціями проти російської економіки, окремих осіб і бойовиків після повідомлень про введення танків, артилерії та військ у східну Україну.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дипломатів, близьких до переговорів.

За даними видання, представники ЄС та США у четвер зустрінуться з цього приводу у Брюсселі.

Найбільш ймовірним першим кроком буде введення індивідуальних санкцій проти українських сепаратистів і росіян, долучених до проведення "виборів" на Донбасі 2 листопада.

У другу чергу обговорюватиметься розширення санкцій проти Росії у фінансовій, оборонній і енергетичній сферах шляхом запровадження обмежень для бізнесу або подальшого відсторонення ЄС та США від участі у цих секторах.

Третім, хоч і малоймовірним кроком, може стати запровадження санкцій щодо сфер, які поки не підпадали під обмеження, пояснили дипломати.

Також розглядатиметься продовження санкцій після завершення терміну їх дії у наступному році.

Метою санкцій вони назвали тиск на сепаратистів та Росію з метою змусити їх дотримуватися мінських домовленостей.

Видання додає, що спікер Держдепу США Джен Псакі підтвердила у середу, що США і ЄС "готуються до розширення і поглиблення діючих санкцій".

Співбесідники Bloomberg у Брюсселі додали, що наразі остаточний консенсус з цього питання не досягнутий, дискусія продовжиться також під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 17 листопада.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив виданню, що ситуація дуже напружена і Україна готова до можливого нападу росіян.

Як відомо, у середу командувач військ НАТО у Європі Філіп Брідлав заявив, що значні російські сили входять в Україну. У свою чергу Росія заявила, що Альянсу це "ввижається".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування