Сорос радить заохочувати чиновників зарплатнею, а з люстрацією бути обережнішими

Четвер, 13 листопада 2014, 16:31

Американський мільярдер філантроп Джордж Сорос вважає призначення нових посадових осіб більш пріоритетним завданням для України ніж люстрація старих.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Існує непереборний запит громадськості – позбутися корумпованих чиновників, але люстрація не може бути єдиним методом. Перед тим, як прибрати корупціонерів, необхідно створити нову ефективну і чесну бюрократію та судову систему", - каже Сорос.

"Вони повинні бути достатньо кваліфікованими і вони мають отримувати гарну платню. Тож призначення нових посадових осіб є більш пріоритетним завданням ніж люстрація старих", - вважає фінансист.

На думку Сороса, Україні потрібно досягти правонаступництва:

"Ви можете звільняти чиновників, коли у вас є нові, в якості тимчасової заміни, але ви повинні пам’ятати, що вони невинні, якщо їх провина не була доведена. В іншому випадку ви порушуєте їхні права".

"Така тимчасова заміна дозволить залучити кваліфікованих чиновників з гарною платнею, потім має запрацювати нова судова система, і тільки після цього необхідно розпочинати судовий процес. Таким шляхом люстрація та призначення нових посадових осіб будуть об'єднані в правильній послідовності", - сказав Сорос.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування