Мер Донецька просить Яценюка переглянути рішення щодо Донбасу

П'ятниця, 14 листопада 2014, 14:50

Донецький міський голова Олександр Лук’янченко просить Кабмін переглянути постанову №595, яка передбачає переміщення з зони АТО всіх бюджетних організацій і підприємств життєзабезпечення.

Відповідний лист він спрямував прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, пише "ОстроВ".

"Виконання цієї постанови призведе до зупинки хлібозаводів, молокозаводів та інших харчових і торговельних підприємств у зоні АТО. Переміщені фахівці й працівники із зони АТО, яких лише в місті Донецьку близько 200 тисяч осіб, втратять робочі місця, заробітну плату й засоби для фізичного існування", - пише мер Донецька.

Лук’янченко зазначає, що за 20 діб 230 тисяч пенсіонерів не зможуть відкрити рахунки на територіях, які перебувають під контролем України.

"Це призведе до затримки з виплати пенсій і неможливості погасити заборгованість за липень-жовтень, яка становить 1 млрд. 274 млн. гривень. На даний час близько ста тисяч пенсіонерів, самотніх осіб перебувають на межі виживання", - заявив він.

Міський голова зазначив, що лише завдяки допомозі Гуманітарного штабу фонду Ріната Ахметова пенсіонери старші 65 років мають продукти харчування. Але велика кількість людей від 55 до 65 років залишаються зовсім без ресурсів для існування.

Мер Донецька наголошує, що переміщення з зони АТО підприємств і співробітників ЖКГ, пожежних, рятувальників, фахівців із експлуатації водоводів, тепло- і електромереж у зимовий період призведе до аварій і колапсу в життєзабезпеченні населених пунктів у зоні АТО.

"Припинення роботи філій Ощадбанку унеможливлюють здійснення платежів за комунальні послуги, інкасацію торговельних установ, виплату поштових, банківських переказів та інших життєво необхідних фінансових операцій", - пише Лук’янченко.

Він просить прем'єра переглянути основні положення згаданої постанови й максимально адаптувати її до ситуації, у якій опинилися близько 4 мільйонів жителів Донецької та Луганської областей, які проживають у зоні АТО й зараз перебувають на межі гуманітарної катастрофи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування