Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін розповів, як Європа та США "підривають фінансову базу України"

Субота, 15 листопада 2014, 14:43

Росія не вимагатиме від України дострокового погашення кредиту у 3 мільярди доларів, "щоб допомогти їй встати на ноги".

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Разом з тим він заявив, що "Газпромбанк" має право пред'явити українській стороні вимоги щодо дострокового погашення боргу. 

"Газпромбанк" прокредитував тільки цього року на $1,4 млрд плюс $1,8 млрд Україну з енергетики ", - заявив Путін в інтерв'ю ARD.

В іншому випадку банк видав $1,4 млрд "приватній компанії під низьку ціну на газ, для того щоб підтримати хімічну галузь промисловості України", зазначив він.

"І в тому і в іншому випадку цей банк має право сьогодні пред'явити вимоги до дострокового погашення, тому що українські партнери не виконують кредитних зобов'язань", - заявив Путін.

Також, за його словами, Європа і США, обмежуючи доступ Росії до міжнародних капіталів, підривають фінансову базу України, яку кредитують російські банки.

"Наші російські банки на даний момент часу прокредитували українську економіку на $25 млрд. Якщо наші партнери в Європі, в Штатах хочуть допомогти Україні, то як вони можуть підривати фінансову базу, обмежуючи доступ наших фінансових установ до міжнародних ринків капіталу?", - зазначив Путін.

"Вони хочуть завалити наші банки? Але тоді вони завалять Україну. Вони взагалі думають, що вони роблять, чи ні? Чи політика застилає очі?", - Додав Путін.

ИТАР-ТАСС, Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування