Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві мітингували проти олігархів. Організатора затримано

Субота, 15 листопада 2014, 22:28

У Москві рух "Лівий фронт" провів ходу, присвячену боротьбі з олігархією.

Як повідомляє Дождь, участь в акції взяли близько 100-200 осіб. Колона з червоними прапорами пройшла від Самотечній до Суворовської площі.

Активісти закликали "не платити за олігархів", маючи на увазі так званий "закон Ротенберга", а також піднімати рух профспілок. Також лунали заклики звільнити політв'язнів, у тому числі лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова.

Після акції поліція затримала одного з організаторів заходу Олексія Воронцова, повідомляє "ОВД Інфо". На активіста склали протокол про порушення правил проведення публічного заходу, оскільки поліція вирішила, що замість заявленої ходи був проведений мітинг.

Законопроект, який отримав у ЗМІ назву "закон Ротенберга", дозволяє отримувати компенсації з федерального бюджету тим, чиє майно було відчужене неправомірними рішеннями іноземних судів.

Законопроект вніс до Держдуми депутат від "Єдиної Росії" Володимир Поневежський. Держдума схвалила документ в першому читанні 8 жовтня.

Від використання "закону Ротенберга" вже відмовився Аркадій Ротенберг. Італійська поліція заарештувала його нерухоме майно: квартиру на Сардинії, чотири вілли і готель.

Джерело відео - Грани.Ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування