Путін заявив, що Київ власноруч відрізав Донбас і порівняв його з Чечнею

Неділя, 16 листопада 2014, 10:03

Указ "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях" - "велика помилка", бо влада України "власною рукою відрізає ці регіони".

Про це президент РФ Володимир Путін заявив на прес-конференції в Брісбені, де проходить саміт G20, перед тим як достроково з нього поїхати.

За словами Путіна, він не розуміє, навіщо Петро Порошенко підписав указ, який фактично вводить економічну блокаду південного сходу країни, але це, за його словами, не фатально.

"Зі ЗМІ я дізнався про те, що президент України видав указ про фактично економічну блокаду регіонів - Донецька, Луганська. Мені здається, що це велика помилка, тому що вони (влада) власною рукою відрізають ці регіони. Навіщо?" - зазначив він.

За його словами, незрозуміло, навіщо українська влада фактично відрізає цю територію. "Зрозуміти можна, гроші економлять, але це не той випадок і не той час, коли потрібно на цьому економити", - заявив Путін.

Також він розповів, що напередодні на зустрічі з європейськими партнерами говорив про те, що не можна було б допустити такого розвитку подій.

"Це теж не фатально, хочеться сподіватися, що життя внесе свої корективи в реалії", - зазначив Путін, закликавши згадати в цьому зв'язку про події на Кавказі.

"Навіть у найважчі дні і роки ... ми ніколи не зменшували фінансування Чеченської Республіки, регулярно платили не тільки пенсії та допомоги, але навіть субсидії бюджету", - зазначив Путін.

На його думку, в кінцевому підсумку виявилося правильним рішенням: "Зрештою люди, в тому числі і в Чеченській Республіці, змогли оцінити по достоїнству те, що зробила Росія для того, щоб підтримати пересічну людину".

При цьому він припустив, що "можливо, це було одним з факторів, який сприяв, що центральна влада Росії і люди, котрі обіймали тоді ключові позиції в Чечні, змогли домовитися і вийти на шлях остаточного і повного врегулювання і разом подавили представників міжнародного тероризму, який проникав на цю територію ззовні ".

РИА Новости 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування