Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штайнмайєр: ЄС готується запровадити санкції проти сепаратистів

Неділя, 16 листопада 2014, 13:31

Євросоюз може запровадити санкції проти окремих сепаратистів, які діють на Сході України: список осіб, яким буде обмежено "доступ до майна та свободу пересування" зараз обговорюється в ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag.

При цьому глава МЗС заявив, що на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 17 листопада у Брюсселі не планується ставити питання про посилення санкцій проти РФ, яка й так "потерпає від впливу обмежувальних заходів".

На думку Штайнмаєра, "економічний тиск сьогодні вже й так значний - меншою мірою як результат санкцій, більшою - як наслідок втечі капіталу, незахищеності інвестицій, падіння курсу національної валюти та зниження цін на нафту".

Також Штайнмайєр заявив, що ситуація на Сході України порівняно з кінцем вересня значно погіршилася і 18 листопада під час візитів до Києва та Москви, він спробує "прозондувати, чи є шанси стримати подальше загострення конфлікту".

На думку міністра, зменшити напругу у відносинах між ЄС та Росією можливо, зібравши за одним столом представників ЄС та Євразійського Союзу.

"Якщо згадати, як нервово реагує Росія на Угоду про зону вільної торгівлі між ЄС і Україною і як нервово реагує Євросоюз на проект Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), то варто було б звести представників ЄС та ЄАЕС для першого контакту", - зазначив глава МЗС Німеччини.

Німецька хвиля

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування