Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: Ми не дозволимо владі України знищити всіх політичних опонентів

Понеділок, 17 листопада 2014, 05:33

Росія не дозволить владі України знищити всіх політичних опонентів.

Про це президент РФ Володимир Путін заявив в ексклюзивному інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, що вийшов в ефір увечері в неділю, 16 листопада.

Путін вважає, що Мінські угоди не виконуються обома сторонами, але всю відповідальність за кровопролитний конфлікт на сході України поклав на офіційний Київ.

За його словами, Мінська угода стала можливою "тільки тому, що ми, Росія, активно включилися в цю роботу, провели роботу і з ополченням Донбасу, тобто південного сходу України, переконали їх у тому, що вони повинні піти на певні домовленості ". "Якби ми цього не робили, цього б просто не відбулося", - підкреслив Путін.

При цьому він констатував, що "є певні проблеми у виконанні цих домовленостей, це правда". За його словами, це пов'язано з тим, що обидві сторони не залишають частину населених пунктів, які були обумовлені в Мінську.

Путін розповів, чим це мотивують ополченці. "Я Вам прямо скажу, тут і секрету немає, тому що люди, які воюють з армією України, кажуть: "Це наші села, ми родом звідти. Там живуть наші сім'ї, наші близькі люди. Якщо ми підемо, зайдуть націоналістичні батальйони, усіх уб'ють. Ми звідси не підемо, хоч убийте нас самі , - переказав Путін. За його словами," це складне питання". "Звичайно, ми переконуємо, ми розмовляємо, але коли говорять такі речі, знаєте, аргументів щось небагато", - підсумував він.

"Головне в тому, що не можна дивитися на проблему в односторонньому порядку", - сказав Путін. "Зараз на сході України відбуваються бойові дії. Центральна влада України послала туди армію, застосовують навіть балістичні ракети. Хто-небудь про це говорить? - Звернувся він до свого співрозмовника. - Ні слова".

"Це що означає? Це про що говорить? Це говорить про те, що ви хочете, щоб центральна влада України всіх там знищила, всіх своїх політичних супротивників і опонентів? Ви цього хочете? Ми не хочемо. І не дозволимо", - заявив россійській президент.

"Звідки у них і бронетехніка, і артилерійські системи?", - Звернувся Путін до журналіста, який попросив прокоментувати заяву Києва, що Росія підтримує сепаратистів, спрямовуючи в Україуі озброєння. "У сучасному світі люди, які ведуть боротьбу і які вважають цю боротьбу справедливою для себе з їх точки зору, завжди знайдуть озброєння", - відповів президент.

За його словами, після того як у Донбасі не підтримали "переворот" у столиці, влада, замість того, щоб розпочати діалог, прийнялвся арештовувати активістів ночами. А коли у відповідь люди взялися за зброю, "замість того, щоб зупинитися, влада-то має бути помудріше, послали армію: авіацію, танки, системи залпового вогню".

При цьому Путін висловив занепокоєння тим, щоб Україна не скотилася у неонацизм, щоб не виникло бажання проводити якісь етнічні чистки. "Якщо це відбудеться, це буде катастрофа для України і для українського народу", - підкреслив президент Росії.

Немецкая волнаТАСС

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування