Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін радить Україні "не гратись словами", а стати федерацією

Понеділок, 17 листопада 2014, 09:26

Президент Росії Володимир Путін "не розуміє" небажання влади України вести розмову про можливість федералізації країни.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому каналу ARD, передає УНІАН.

За його словами, "Україна - складна країна, і не тільки за етнічним складом, але і за процесами її формування в сьогоднішньому вигляді".

"Чи є майбутнє, і яке воно? Я думаю, звичайно, є. Це велика країна, великий народ, 43-44 мільйони населення. Це велика європейська країна з європейською культурою", - сказав Путін.

Але він вважає, що Україні не вистачає "розуміння того, що щоб бути успішними, стабільними, процвітаючими, потрібно, щоб усі люди, які на цій території проживають, якою б мовою вони не говорили (угорською, російською, українською чи польською), відчували, що ця територія - їхня Батьківщина".

"Для цього вони мають відчути, що вони можуть реалізувати себе повноцінно тут не гірше, ніж на якихось інших територіях... Тому я не розумію такого небажання деяких політичних сил в Україні навіть слухати про можливість федералізації", - сказав він.

В той же час, Путін вважає, що висловлювання не про "федералізацію", а про "децентралізацію" є грою слів.

"Це ж все гра словами. Треба зрозуміти, що вкладається в ці поняття: децентралізація, федералізація, регіоналізація. Можна напридумувати ще десяток слів. Потрібно, щоб люди, які проживають на територіях, зрозуміли, що вони на щось мають права", - сказав він.

Як відомо, президент Порошенко та уряд Яценюка уже давно готуються до "децентралізації" влади в Україні, відкидаючи ідею федералізації.

У той же час, у серпні був незначний конфуз, коли віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель закликав Україну до федералізації, а сама канцлерка Меркель пояснила, що те, що в Німеччині називають федералізацією, українська влада називає децентралізацією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування