Луганська область через бої постраждала на півмільярда

Понеділок, 17 листопада 2014, 17:13

Луганська влада оцінили збитки унаслідок бойових дій у регіоні у 553 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби обладміністрації з посиланням на губернатора Геннадія Москаля.

У понеділок, 17 листопада, Москаль провів зустріч з делегацією Світового банку та Організацією об'єднаних націй, де озвучив цю цифру.

"Мова йде про збитки, завдані об'єктам комунальної власності, інфраструктури, майну громадян. Через тривалі обстріли розмір збитків щодня збільшується", - сказано в повідомленні

Серед головних проблем, у вирішенні яких можуть допомогти міжнародні організації, забезпечення перенесених із Луганська медичних установ діагностичним та іншим обладнанням, матеріальна допомога людям, які втратили житло унаслідок бойових дій.

У результаті військових дій в регіоні зупинилися всі великі підприємства, такі як Сєверодонецький "Азот", Лисичанський нафтопереробний завод "Лінік" та інші.

На сьогодні в Луганській області зареєструвалося майже 30 тис. тимчасових переселенців, з них близько 7 тис. - у Сєверодонецьку.

При цьому за оцінками обладміністрації реальна кількість тимчасових переселенців в Луганській області становить близько 200 тис. осіб.

Влада чинить переселенцям комплексну допомогу з соціальної адаптації, працевлаштування, пошуку житла та психологічної реабілітації.

Він також додав, що бойовики порушують мирну угоду.

Тільки за цю добу було скоєно 32 обстріли з артилерії і систем залпового вогню "Град", в результаті яких були вбиті три співробітника міліції і троє військовослужбовців, вісім - важко поранені.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування