Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Німеччини наголошує, що "мінські домовленості" мають виконуватися

Вівторок, 18 листопада 2014, 11:36

Мінські домовленості можуть бути базою для досягнення врегулювання кризи на сході України, вважає міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Про це він заявив на спільній з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком прес-конференції у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мінські домовленості не були ідеальними, проте вони можуть бути базою, на яку можна спиратися, і нам потрібно виконувати ці домовленості",

Штайнмаєр зазначив, що його майбутній візит в Москву буде направлений на з'ясування готовності російської сторони виконувати мінські домовленості.

Глава МЗС Німеччини підкреслив: напруженість на сході України в останні місяці зросла.

Водночас він висловив переконаність в можливості України відновити свою територіальну цілісність і суверенітет.

Крім того, Штайнмаєр висловив надію, що найближчим часом буде підписано коаліційну угоду між політичними силами, які пройшли до Верховної Ради, і буде створено "успішний уряд".

Він заявив про готовність Європейського Союзу "протягнути руку допомоги" Україні, яка потребує як економічної, так і в політичної підтримці. Одним з механізмів міністр вважає міжнародну конференцію з підтримки країни.

Прем'єр Арсеній Яценюк в свою чергу наголосив, що російська сторона грубо порушує мінські домовленості.

"Україні потрібен мир, і українська держава, президент і уряд роблять все для того, щоб досягти мирного вирішення конфлікту на сході. Мінську угоду... виконує Україна і грубо порушує російська сторона", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування