Павловський: Путін добре почав, але злякався...

Вівторок, 18 листопада 2014, 16:44

Президент Фонду ефективної політики політтехнолог Кремля Гліб Павловський вважає, що президент РФ Володимир Путін стоїть на порозі гострої управлінського кризи, яка "посилюється кризою інститутів і непередбачуваністю Заходу".

Про це він сказав в інтерв'ю "Газеті.ру".

"... Світ входить у період, коли старі інститути відмовляють. Українська криза виявила, зокрема, повний занепад дипломатичної культури. Саміт у Брісбені - це дипломатичний хеловін. Притому що дипломатів менше не стало", - говорить Павловський.

"Я бачу, що ступінь зносу інститутів велика, і сама влада руйнує не тільки легальні, а й неформальні інститути. При цьому, що дивно, не пропонується нічого натомість. І це створює те зростаюче очікування кінця, яке змушує клани готуватися до війни", - вважає одіозний політтехнолог.

"Сказати, де саме нас чекає фатальна невдача, я не можу. Всі катастрофи відбуваються в Росії щоразу по-новому і несподіваним чином. А може і не бути катастрофи в голлівудському розумінні", - говорить Павловський.

На думку політтехнолога, Путін здатний на несподівані вчинки:

"Здатність змінюватися при небезпеці є у кожного. І у президента вона є. Я б навіть сказав, що вона досить висока. Путін адже вміє бути несподіваним. Не тільки для ідіотів, які чекають від нього циркових трюків. Він уміє бути реально несподіваним. Але він, розумієте, як у відомому фільмі "Біг": "Ти добре почав, але погано закінчив". Путін добре почав. А сьогодні у мене таке відчуття, що він злякався.

"На щастя, гіршого не сталося. Але все ще може відбутися, адже цілі і раніше не поставлені. Ми не знаємо, куди нам рухатися далі, і машина влади в сьогоднішньому стратегічному полі не працює", - говорить Павловський.

"Вона робить помилки, а люди, рятуючись, починають вирішувати кожен свої проблеми. Ми все це бачимо, приховати це не можна. І кому тоді допоможе рейтинг? Не треба ним спокушатися. Було б жахливо, якби в такій ситуації Путін забув, що управляє не Новоросією, а Російською Федерацією", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...