Венедиктов має намір викупити "Эхо Москвы"

Вівторок, 18 листопада 2014, 21:18

Головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов заявив про те, що має намір до кінця поточного року внести офіційну пропозицію про викуп радіостанції.

Про це він сказав на зустрічі журналістів "Эхо Москвы" з головою ради директорів, керівником "Газпром-медіа" Михайлом Лесіним.

У свою чергу, Лесін звернув увагу на те, що така пропозиція вже надходила, проте в усній формі; за його словами, міноритарії досі не назвали ціну.

"На зустрічі з редакцією Михайло Лесін заявив, що якщо міноритарні акціонери звернуться з пропозицією про викуп контролюючого пакета акцій "Эхо Москвы", то "Газпром-медіа" готовий цю пропозицію розглянути, якщо буде запропонована адекватна ціна", - цитує Венедиктова агентство "Інтерфакс".

Головний редактор "Эхо" зазначив, що зустрінеться з міноритарними акціонерами найближчим часом, а також проаналізує ринок, після чого з'явиться письмова пропозиція про викуп пакета акцій.

"Незалежно від того, чи залишуся я головним редактором, я залишуся акціонером", - підкреслив Венедиктов, сказавши, що пропозиція буде зроблена навіть у разі його звільнення.

На початку липня 2014 року головний редактор "Эхо Москвы" заявив, що міноритарні акціонери мають намір направити холдингу пропозицію про викуп радіостанції. 25 липня, на зборах акціонерів, він виступив з пропозицією вибрати оцінювача для визначення вартості "Эхо".

Також Венедиктов заявив, що для викупу радіостанції міноритарії готові залучити гроші з ринку. Питання про викуп він обговорив з Лесіним 6 серпня.

"Михайло Лесін як глава мажоритарного акціонера, сказав, що "Газпром-медіа" не має наміру продавати свою частку в "Эхо Москвы" (66%). Зустріч носила неформальний характер, тому офіційних повідомлень на запит про пошук оцінювача ми поки не отримали", - розповів тоді Венедиктов.

Паніше повідомлялося, що у зв'язку зі скандалом довколо журналіста Олександра Плющева свою посаду може втратити головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов, який відмовляється його звільняти.

Скандал із Плющевим стався через ефір про Донецький аеропорт і твіт про сина глави АП Путіна Сергія Іванова.

Эхо Москвы

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування