Росія вимагає гарантій, що Україну в НАТО не покличуть

Середа, 19 листопада 2014, 07:25

Росія вимагає "стовідсоткової гарантії", що жодна країна не думає про вступ України в НАТО.

Про це заявив Бі-Бі-Сі прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Однак, за словами Пєскова, ніхто такої гарантії Росії так і не дав, і ця ситуація змушує Москву нервувати й вживати "заходів обережності".

При цьому прес-секретар Путіна звинуватив Захід у спробі "порушити баланс сил".

"Ми хотіли б почути, що НАТО перестане наближатися до кордонів Росії, що НАТО припинить спроби порушити баланс, баланс сил", - заявив він.

"Але, на жаль, ми не чуємо цих слів, і це змушує нас нервувати, оскільки НАТО поступово наближається до наших кордонів", - додав Пєсков.

Раніше у вівторок міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, попередив, що Європа зіштовхнулася з загрозою конфронтації, що насувається замість співробітництва.

При цьому, на думку глави МЗС Німеччини, поки немає жодного приводу для оптимізму у зв'язку з подіями на сході України.

Глава німецького зовнішньополітичного відомства закликав Росію виконувати умови угод, досягнутих у Мінську.

У вівторок генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг знову попередив про серйозну концентрацію російських військ в районах, що межують з Україною, і про вторгнення російського важкого озброєння сепаратистам у Донбасі.

Західні лідери вже неодноразово спростовували ствердження Москви про те, що Росії у свій час нібито були дані обіцянки про те, що Північноатлантичний альянс не буде розширюватися за рахунок колишніх радянських республік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування