У новій Раді хочуть скоротити кількість комітетів

Середа, 19 листопада 2014, 13:16

У "Блоці Петра Порошенко" розраховують, що кількість комітетів у Верховній Раді України VIII скликання буде скорочено.

Про це заявляє кандидат у народні депутати від "БПП" Віталій Ковальчук, передає Інтерфакс-Україна.

Він наголосив, що остаточно це питання буде вирішено до кінця тижня.

"З приводу кількості комітетів ми повинні домовитися до кінця цього тижня", - сказав Ковальчук журналістам після засідання робочої групи з підготовки першого пленарного засідання Верховної Ради України 8-го скликання.

Водночас він висловив упевненість, що, швидше за все, кількість комітетів у Верховній Раді України скоротиться до 22 або 24 порівняно з 29 у Верховній Раді України VII скликання.

"Їх буде від 22 до 24 ... Я думаю, що ми скоротимо кількість комітетів і таким чином зменшимо бюджетне навантаження на утримання Верховної Ради", - сказав Ковальчук.

За його словами, є пропозиції об'єднати комітет інформатизації та інформаційної політики з комітетом промисловості та інвестиційної політики. Не виключено, що комітет з питань економічної і промислової політики буде також займатися питаннями підприємництва.

Кпрм того, Ковальчук зазначив, що поки мова про те, які комітети за якими політичними силами в парламенті будуть закріплені, не йде. "Це буде одне з питань домовленості", - підкреслив політик, нагадавши, що в комітетах будуть пропорційно представлені всі фракції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...