Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-глава МВС Захарченко намагався змістити митрополита Володимира - ГПУ

Середа, 19 листопада 2014, 14:48

Колишній глава МВС Віталій Захарченко намагався змістити з поста митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана).

Про це повідомив заступник генерального прокурора Олег Заліско, передає Інтерфакс-Україна.

"Глава МВС Захарченко провів заходи із незаконного зміщення митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) з обійманої посади", - сказав Заліско на прес-конференції в середу.

За інформацією Генпрокуратури, для виконання цих протиправних дій Захарченко залучив начальника Головного управління МВС України Валерія Коряка, а також керівництво спецпідрозділу "Грифон", "які здійснили незаконні дії, що виразилося в незаконному позбавленні його волі строком на 179 діб, тобто за ним проводилась стеження, людина могла пересуватися виключно за згодою цих осіб".

"На даний час цим людям оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст.146 та ч.2 ст.365 (Кримінального кодексу України - ред.)", - розповів Заліско.

Як повідомлялося, митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) помер 5 липня. Він був предстоятелем УПЦ (МП) з 1992 по 2014 роки.

24 лютого 2014 місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри обрано митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія (Березовського).

У травні цього року Генпрокуратура України почала кримінальне провадження щодо екс-президента Віктора Януковича, колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, екс-глави МВС Захарченко та інших колишніх високопоставлених осіб за фактом тиску на митрополита Володимира (Сабодана) з метою усунути його від керівництва УПЦ (МП ).

Встановлено також, що після невдалих спроб переконати митрополита Володимира зректися посади, екс-міністр внутрішніх справ України, на виконання вказівки Януковича, організував "силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію" архієпископа УПЦ (МП) Олександра (Драбинка), особистого секретаря та довіреної особи предстоятеля Церкви.

Як відомо, архієпископ Олександр (Драбинко) в 2013 році фігурував у справі про замах на вбивство двох черниць. Після приходу нової влади в Україні звинувачення з нього були зняті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування